Wat u moet weten voor u een ROTTWEILER aanschaft?

In de Rottweiler wereld zijn veel fokkers. Iedereen ziet wel wat in de Rottweiler en ze worden best veel gefokt, zowel binnen als buiten de reglementen van de rasvereniging. Dit buiten de rasvereniging fokken (meestal stamboomloos) is zeker niet altijd ter verbetering van het ras. Na aankoop blijkt de ‘goedkope pup’ vaak duurkoop te zijn, omdat er kreupelheid en andere ziekten openbaren en zelfs sterfgevallen, de fokker is dan meestal niet thuis. Daarom adviseren wij U, om een Rottweiler niet zo maar ergens te kopen, stel voor U zelf eisen en neem verantwoord een beslissing bij de aanschaf. Kijk of een fokker zijn zaken netjes orde heeft en hoe hij zijn honden verzorgd en er mee omgaat, hoe en waar de pups geboren worden en opgroeien, hoe de fokker deze verzorgd, of ze goed gesocialiseerd worden enzovoort.

Zorg ervoor dat u geen slachtoffer wordt van een malafide hondenhandelaar. Helaas laten veel mensen zich verleiden tot de aanschaf van een goedkope pup bij een malafide fokker. Deze “fokkers” hebben maar 1 ding voor ogen: geld! Ja, ook het zogenaamde gelegenheidsnestje op marktplaats. Bij de broodfokker is geen controle op het welzijn van de ouderdieren,de socialisatie van de pups en stamboomloze honden kunnen nergens officiele gezondheidsonderzoeken laten doen, kortom er zijn geen regels en wordt een teefje uitgebuit door haar zo vaak mogelijk te laten werpen. Het idee alleen al is vreselijk. Toch is het duidelijk dat er nog steeds heel veel door fokkers wordt vermeerderd in plaats van verbeterd. Door een pup te kopen bij dergelijke lui, houd u deze ‘broodfok’ in stand. 

 

  

Wij geloven in en hanteren een strikt fokbeleid, we vinden dat onze verantwoordelijkheid als fokker naar het ras Rottweiler. Maar zeker ook de verantwoordelijkheid naar onze pupkopers toe. Wij zijn met onze Rottweilers hobbymatig en maar zeer serieus bezig. Als om welke reden dan ook een van onze pups ergens niet op zijn plaats is, kan deze altijd terugkomen bij ons. 

 

U kiest toch voor een verantwoord gefokte hond, schaft u deze dan ook aan bij een fokker waar de ouders zijn gekeurd op Heup- en Elleboogdysplasie en Gedrag. Dit is heel belangrijk!!!. Dit betekend overigens niet dat een hond welke gefokt is binnen de regels van de rasvereniging daardoor niks zou kunnen mankeren, maar hierdoor word de kans vele malen kleiner.
U betaalt wel meer bij aanschaf van een Stamboompup, maar U weet in elk geval de geschiedenis van de ouders.
Dit is ook allemaal na te zoeken omdat de onderzoeken bij de officiele instanties geregistreerd staan. 

Over het algemeen ligt de prijs voor een pup binnen de rasvereniging tussen de € 900,00 en € 1400,- , bij een pup met een schoonheidsfoutje berekend de fokker een gereduceerd tarief. En U wilt toch gewoon jaren plezier van en met Uw Rottweiler hebben.

 

 

Een Rottweiler is een geweldig ras, maar niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat u uw hond goed opvoed, daarom adviseren wij met klem een gehoorzaamheidscursus te volgen met uw hond. Een consequente opvoeding is belangrijk om veel plezier aan uw hond te kunnen beleven. Een goede bijsluiter die geschreven is door het LICG in samenwerking met de Nederlandse Rottweiler Club vindt u hier, leest u deze even door en kijk of de Rottweiler is wat u zoekt.

 

 

Zo nu en dan fokken wij een nestje…niet zo vaak hoor, want wij hebben beiden een baan. Maar zo af en toe maken wij alle tijd vrij om een nestje rottweilers te fokken. 
Wij doen dit alleen als wij voldoende mensen op de wachtlijst hebben staan voor een pup of zelf een hondje willen houden uit een weloverwogen combinatie van ouderdieren. Fokken vinden wij erg leuk, maar het is ook zeer veel werk. Als we op zoek gaan naar een dekreu stellen wij hoge eisen, de reu moet beschikken over een goede gezondheid, hij moet ook een goed en stabiel karakter bezitten, hij moet er uit zien als een rottweiler en ook nog eens geschikt zijn voor de sport. Aan onze fokteven stellen wij diezelfde eisen. Onze teven worden dan ook altijd getest op gezondheid (Heupdysplasie en Elleboogdysplasie) ze ondergaan de MAG-test (test voor Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) of hebben VZH examen met succes afgelegd en worden diverse malen tentoongesteld op diverse shows in binnen en buitenland. Ook worden bij ons alle fokteven ingezet in de sport (IPO). 

 

 

Wij fokken kleinschalig (gemiddeld 1 nestje per jaar) en onze pups worden geboren en groeien op in onze huiskamer. Wij besteden uiterste zorg aan de verzorging en socialisatie van de pups. Ze maken tenslotte van alles mee in huis en wennen zo vast aan alledaagse geluiden die het leven met zich meebrengt (stofzuiger, TV, mensen en kinderen andere honden). Zo wordt een deel van de basis voor een stabiele en sociale rottweiler.
Natuurlijk heeft de nieuwe eigenaar de taak de opvoeding van zijn pup tot een goed eindresultaat te brengen.

 

 

Ons fokdoel is; het fokken van een mooie, gezonde & stabiele hond die zowel op het trainingsveld als in huis op zijn plek is, een complete rottweiler dus.

 

          

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij fokken gemiddeld 1 nestje pups per jaar.

Al onze honden worden geboren en opgevoed in huiselijke kring en met andere rottweilers.
We voldoen aan de eisen zoals vastgelegd in het Verenigingsfokreglement (VFR) van de Nederlandse Rottweiler Club (NRC). Dit houdt ondermeer in dat alle honden worden onderzocht op Heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED), Gedrag en hebben allen deelgenomen aan een tentoonstelling, zodat ze door specialistische keurmeesters beschreven worden.

 

 

 

De pup verlaat het nest voorzien van;

 • een identificatiechip geplaatst door de Raad van Beheer
 • een FCI stamboom van de Raad van Beheer (NL)
 • zijn/haar eigen ISAG 2006 DNA profiel, de ouderdieren van uw pup zijn geverifieerd middels DNA
 • alle tot dan toe benodigde entingen
 • alle benodigde ontwormbehandelingen
 • een gezondheidsverklaring van de dierenarts
 • een officieel EU paspoort
 • een maand verzekering bij Petplan
 • een goede rugzak qua socialisatie

     En u krijgt;

 • een rottweilerpup die in aanleg het beste past bij uw gezinssamenstelling, -situatie en wensen.
 • een helder koopcontract
 • een zeer uitgebreide ‘vom Erpenstein’ informatiemap
 • kopieën van alle gezondheidsonderzoeken, DNA profielen, showrapportjes, werk certificaten, stamboom en leuke foto’s van beide ouderdieren.
 • een pakket met voeding voor de eerste dagen
 • een kleedje met nestgeur voor uw pup
 • een speeltje
 • foto’s van geboorte tot vertrek
 • levenslange helpdesk, onze pups zijn ons dierbaar en wij staan u graag bij met raad en daad. Liever 10 keer te veel gebeld worden dan 1 keer te weinig! 
  

Wat verwachten wij van “vom Erpenstein” pupeigenaren?

 • een eigenaar die voldoende tijd heeft om aan zijn pup/hond te besteden.
 • een veilige plek voor de pup in huis om op te groeien
 • geen gladde vloeren op plekken waar de pup loopt
 • dat u zorgt voor bij de leeftijd passende beweging
 • u als eigenaar de pup niet overbelast door te veel en te lang actief met hem te zijn
 • de pup voldoende rust te bieden, het is en blijft een baby, die een lange groeiperiode heeft.
 • dat u contact houd met de fokker, over het wel en wee van uw pup
 • al het mogelijke doen op de pup te behoeden voor gevaren
 • een eigenaar die openstaat voor de adviezen van ons als fokker
 • een eigenaar die te allen tijden kiest wat het beste is voor de hond, bij twijfel neemt u contact op met de fokker.
 • een eigenaar die minimaal een puppy en vervolg cursus gaat volgen
 • U uw hond de zorg bied die hij nodig heeft, sluit een verzekering af voor ziektekosten, om zo verassingen te voorkomen.
 • een eigenaar die met gezond verstand aan een pup begint!

pup

 

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.