Even voorstellen, wie zijn wij?  

 

 

Amanda

Ik heb eigen honden sinds mijn 15e jaar, het begon met een eigenwijze Beagle. De Rottweilers volgden toen ik 18 jaar was en ik een vriend trof die mij introduceerde in de “rottweilerwereld”. In het voorjaar van 1997 werd mijn eerste eigen rottweiler geboren; Vlo van de Vrundenhoeve. Met haar behaalde ik IPO II, VZH, Rasstandaardtest en liepen we diverse showtjes. Vlo was een heerlijke stabiele rottweiler en met haar fokten wij in 1999 ons allereerste  nestje onder de kennelnaam MUNANIS. Uit dat eerste nestje hield ik Munanis Akki, met haar behaalde ik IPO  III en VZH, helaas was Akki niet geschikt voor de fokkerij. En zodoende volgde er een nieuwe teef: Ter Waele Vaye,  een teef zoals je die maar eenmaal in je leven treft, met haar werd de fokkerij voortgezet. Bij Munanis fokte ik tot en  met 2008 in totaal 6 nesten. Daarna ben ik mijn eigen weg gegaan en de fokkerij werd voortgezet onder de  kennelnaam “VOM ERPENSTEIN”. Rob had in 2007 het eerste nestje gefokt, waarbij ik nauw betrokken ben  geweest  dus hebben we besloten om samen met onder deze naam verder te gaan.

 

Op dit moment heb ik de volgende teven teven:

I’m Kensi vom Erpenstein

Chloë vom Erpenstein een dochter van Bessy uit haar derde nest. Chloë heeft haar VZH diploma behaald en is in training voor IPO I.
Chloë is moeder van ons G-nest (Elch vom Heltorfer Forst), J-nest en het K-nest (Daico-Boeddha vom Erpenstein)

 

Onderstaande heerlijke meiden zijn helaas niet meer onder ons, maar absoluut niet vergeten

Munanis Bessy waarmee ik IPO III, VZH, BH, UV, MAG test FE KZH en ZTP in Duitsland heb behaald. Ook met haar hebben we diverse shows gelopen. Bessy heeft in totaal 4 nestjes mogen krijgen, waarvan twee onder de kennelnaam Munanis, het D-nest (Herbie vom Gruntenblick) en het F-nest (Ambassador vom Shambala) En het vom  Erpenstein C-nest (Lupo vom Agerspitz & F-nest (Bullweih v Schandpfahl). Bessy was voor mij een bijzondere hond en tevens mijn trouwste maatje.

Munanis Dutch Diva, een dochter van Bessy, uit haar eerste nestje. Ze heeft haar VZH, MAG test, UV en BH (Duitsland) behaald.
Met Diva fokten we ons E-nest (Bullweih v. Schandpfahl),  het H-nest (Hein vom Heltorfer Forst) en het I-nest (Gromm Hof Chao)

 

Rob

 

Voor mij begon de liefde voor de rottweiler toen ik kennis maakte met Dexter, de Rottweiler van de melkboer waar ik werkte. Al snel hadden we een speciale band en Dex is na een paar jaar bij mij komen wonen, hij was toen 6 jaar oud. Dexter is 13 jaar oud geworden, een hele hoge leeftijd voor een Rottweiler. Hierna heb ik een tijd geen hond gehad maar altijd wel geweten dat er nog een zou komen. 7 jaar geleden (2001) kreeg ik Milan en met hem ben ik langzaam aan in de rottweilerwereld terecht gekomen. Ik ontdekte dat de rottweiler ook een geweldige hond is om mee te sporten en ben sindsdien erg actief in de hondensport met al mijn honden. De eerste cursus bij een Martin Gaus school en daarna bij de Rottweiler werkgroep Amsterdam en Flevoland en sinds kort bij WHG Schellingwoude, een NBG Vereniging.

Met Milan bracht ik het tot IPO II. Mijn volgende hond Beertje was speciaal uitgezocht voor het werken met haar kwam ik tot IPO III. Beertje bleek na het halen van haar show resultaten en de MAG test ook geschikt om te fokken en met haar heb ik mijn eerste nest gefokt. Hierna heb ik bij Amanda een hond gekocht; Munanis Cash een geweldige hond wat betreft inzet en werkdrift. Met hem heb ik IPO III, behaald en diverse wedstrijden gelopen. Met Cash ben ik in 2010 Nederlands Kampioen Africhting geworden en heb ik deelgenomen aan het Wereldkampioenschap africhting in Italië. Helaas is Cash nu niet meer onder ons, maar ik heb er een fantastische hond aan gehad.

Verder ben ik vaak te vinden op evenementen van de NRC en de NBG om te fotograferen, mijn andere hobby.

 

Op dit moment heb ik de volgende honden:

Daico-Boeddha vom Erpenstein een zoon van Beertje uit haar laatste nest. Met Boeddha train ik in het IPO programma, onlangs hebben we het VzH/BH diploma behaald. Boeddha voldoet inmiddels aan alle regels om ingezet te worden in de fokkerij.

Primo von Kaisersteinbruch onze importreu, gefokt door het Oostenrijkse Militair diensthondencentrum “Kaisersteinbruch”. Primo toont zich zeer geschikt als sporthond, aan de trainingen beleven we beiden veel plezier.

Een van de stammoeders van “vom Erpenstein” is ook helaas niet meer onder ons:

Beertje vom Cassanova IPO III, VPG III, VZH, BH(D), ZTP(D), MAG test FE, HD en ED Vrij. Beertje is de moeder van de volgende 3 nestjes; A-nest (Tony v Wartturm), B-nest (Unox v. Hause Anin) en het D-nest (Balco aus der Espenstätte).Beertje is bijna 13 jaar geworden en was bijna tot het eind van haar leven een behoorlijk kwieke tante.

 

 

In het dagelijks leven vermaken wij ons werkende, Rob als hoofd technische dienst bij een bedrijvenhuis en Amanda als administratief medewerker, daarnaast is zij ook ZZP-er.
Omdat Rob de honden mee kan nemen naar zijn werk zijn ze dus eigenlijk nooit alleen.

Als we niet werken besteden we ook nog bijna al onze vrije tijd aan onze rottweilers.

Wat doen wij zoal met onze honden. Buiten lekker wandelen met de hele groep of met kleinere groepjes, gaan we regelmatig met onze honden fietsen, maar ook nemen we onze honden minimaal 2 keer per week mee naar de hondenclub NBG VWV Door Wilskracht Opgericht Enkhuizen, waar we ze trainen in het IPO discipline en als we niet op onze eigen club te vinden zijn trainen we ergens anders. We bezoeken regelmatig seminars en workshops om zo op de hoogte te blijven van al het nieuws in de honden(trainings)wereld, dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je bent tenslotte nooit uitgeleerd.

Ook vind je ons gedurende het jaar zo nu en dan op een show met onze honden, we zijn daar als deelnemer, toeschouwer of helpen anderen met het voorbrengen van de honden. Op zo’n show worden de honden beoordeeld op hun exterieur (schoonheid). Het is heel leuk en spannend om er aan mee te doen. De shows die wij bezoeken variëren van CAC / CACIB shows (nationale en internationale alle rassen shows) tot ADRK Spezial Zuchtschauen (Duitse shows met uitsluitend rottweilers)

Zo nu en dan fokken wij een nestje…niet zo vaak hoor, want er moet ook gewerkt worden. Maar zo af en toe maken wij tijd om een nestje rottweilers te fokken.
Wij doen dit alleen als wij voldoende mensen op de wachtlijst hebben staan voor een pup of zelf een hondje willen houden uit een weloverwogen combinatie van ouderdieren. Fokken vinden wij erg leuk, maar het is ook zeer veel werk. Als we op zoek gaan naar een dekreu stellen wij hoge eisen, de reu moet beschikken over een goede gezondheid, hij moet ook een goed en stabiel karakter bezitten, hij moet er uit zien als een rottweiler en ook nog eens geschikt zijn voor de sport. Aan onze fokteven stellen wij diezelfde eisen. Onze teven worden dan ook altijd getest op gezondheid (Heupdysplasie en Elleboogdysplasie) ze ondergaan de MAG-test (test voor Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) en worden diverse malen tentoongesteld op diverse shows in binnen en buitenland. Ook worden bij ons alle fokteven ingezet in de sport (IPO).

Wij fokken kleinschalig (gemiddeld 1 nestje per jaar) en onze pups worden geboren en groeien op in onze huiskamer. Wij besteden uiterste zorg aan de verzorging en socialisatie van de pups. Ze maken tenslotte van alles mee in huis en wennen zo vast aan alledaagse geluiden die het leven met zich meebrengt (stofzuiger, TV, mensen en kinderen andere honden). Zo wordt een deel van de basis voor een stabiele en sociale rottweiler. Natuurlijk heeft de nieuwe eigenaar de taak de opvoeding van zijn pup tot een goed eindresultaat te brengen.

Ons fokdoel is; het fokken van een mooie, gezonde & stabiele hond die zowel op het trainingsveld, op de show als in huis op zijn plek is, een complete rottweiler dus.

                

Voordat de pups ons huis verlaten, worden ze onderzocht door onze dierenarts en hebben ze hun eerste entingen gehad zijn ontwormd, ze worden gechipt, middels DNA wordt de afstamming geverifieerd en daarna worden ze ingeschreven in het Nederlans Honden Stamboek (NHSB) door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Wij fokken uitsluitend volgens het fokreglement van de rasvereniging N.R.C. en de R.V.B. Onze pups worden dan ook gecontroleerd door de Nederlandse Rottweiler Club en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Wij werken bij de verkoop van onze pups met een helder koopcontract. De pup krijgt een nestlapje mee, een EU paspoort (inentingsboekje), een DNA profiel van de Raad van Beheer en bij ophalen regelen we gelijk de overschrijving op naam van de nieuwe eigenaar, na enkele weken volgt de stamboom, welke we dan in overleg langsbrengen of we organiseren een reünie.

Ook nadat de pups ons huis hebben verlaten om naar hun nieuwe baasjes te gaan, voelen wij ons nog steeds erg verantwoordelijk voor “onze” hondjes en zijn wij te allen tijden te bereiken wanneer u advies of hulp nodig heeft bij de opvoeding of training van uw rottweiler.

Mocht u meer willen weten, neemt u gerust contact met ons op.

Bedankt voor uw interesse in onze website en onze honden en wie weet tot ziens!

Rob & Amanda van Erp

 

Wij zijn lid van;

** NRC – Nederlandse Rottweiler Club ** NBG – Nederlandse Bond voor Gebruikshondensportverenigingen **

** NBG WHG Schellingwoude ** NBG VWV Door Wilskracht Opgericht (DWO)- Enkhuizen ** Rottweiler Werkgroep Flevoland **

 

 Like ons op 

Facebook Buttons 47 34

 

pup_kitten

6 thoughts on “Over Ons

  • Habitualmente, no suele ser necesario realizar pruebas diagnósticas más invasivas. Factores por los que se producen los problemas de impotencia. El primero debe proporcionar un historial integral médico, psicológico y sexual, mientras que el doctor debe examinarlo para determinar si existen anomalías físicas del pene y los testículos. Mejor pagina para comprar Viagra generico. Si sufre de disfunción eréctil y no puede culparla por las condiciones de salud subyacentes, puede sentir que sus problemas están en su cabeza. En los hombres mayores, generalmente tiene una causa física, como una enfermedad, lesión o efectos secundarios de medicamentos.

  • Imágenes guiadas: esta práctica consiste en calmar tu mente y ralentizar tu respiración mientras creas imágenes pacíficas en tu cabeza. En algunos casos el interrogatorio y la exploración física pueden ser suficientes para establecer un diagnóstico disfuncion erectil repentina. Comprar Levitra en amazon. El principal síntoma es sin duda la falta de erección o de una erección correcta para poder mantener un coito exitoso, pero a éste, se le suman otros sintomas de impotencia que puedes o no sufrirlos y te ayudarán a identificar tu problema y la intensidad del mismo.

  • Por otra parte, el tadalafilo presenta una acción más duradera que el sildenafilo. A pesar de lo anterior, considerando el riesgo de poder presentarse el trastorno arriba mencionado, la Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios (COFEPRIS) solicitó a los titulares de los registros de los productos sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra) y tadalafil (Cialis) incluir en la información para prescribir (IPP) lo siguiente. En el caso de la ansiedad y el estrés, estas cosas pueden afectar la capacidad del cerebro para enviar las señales necesarias para desencadenar la respuesta física deseada, una erección. https://comprarlevitra.com/

  • ED can occur because of problems at any stage of the erection process. For example, the penile arteries may be too damaged to open properly and allow blood in. Although the risk of ED increases with age, ED is not inevitable as you get older. Buy cialis online hong kong. It may be more difficult to get an erection as you age, but that doesn’t necessarily mean you will develop ED. In general, the healthier you are, the better your sexual function. ED can also occur among younger men. A 2013 study found that one in four men seeking their first treatment for ED were under the age of 40..

  • Erectile dysfunction (ED) is when a man has persistent problems achieving and/or sustaining an erection. Erectile dysfunction can make sexual intercourse impossible without treatment. Erectile dysfunction can first emerge in a man as early as 40 according to the Massachusetts Male Aging Study on sexual dysfunction. Buy cialis online new zealand. They also found that an estimated 18 to 30 million men are affected by erectile dysfunction. Erectile dysfunction refers specifically to problems achieving or maintaining an erection.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.